Gå opp noen karakterer i nynorsk med disse enkle hjelpemidlene!

Gjør nynorsk-karakteren til din konkurransefordel på karakterkortet! Med de enkle hjelpemidlene du finner på dette nettstedet, kan dette bli en realitet. Nynorsk-karakteren er like verdifull som alle andre karakterer når det gjelder å samle poeng for videre skolegang.

ja-til-nynorskHjelpemidlene er samlet her;

Nynorsk er det faget hvor man med enkle hjelpemidler kan få en god karakter, i motsetning til en del andre fag (hvor det kan være virkelig mye slit)!

Bruk de tre sidene på denne bloggen og gi deg selv en god nynorsk-karakter. Det kan være din konkurransefordel når du søker utdanningssted neste gang!

Lykke til!

44 Responses to Gå opp noen karakterer i nynorsk med disse enkle hjelpemidlene!

 1. Storleik betyr størrelse :)

  Og ransel tror jeg bare er ransel, eller ryggsekk.

  Vet noen hva ‘valgte’ er på nynorsk ? I bøyd for hvis dere skjønner, for vet at valg er val, men får det bare ikke til å stemme :/ (‘valte’ er det rett?)

 2. Hvordan bøyer man å bite, å flyge, å finne, å komme, å liggje, å ta og å få? Har lekse og finner ingen ordbøker på nett :/

 3. Gjør dette om til nynorsk for meg a:

  Eit monogamt ekteskap mellom mann og kvinne står sentralt innanfor kristendommen. Kristne institusjonar har lagt ned strenge reglar gjennom tidene, både for reglar og ritual ved inngåinga av ekteskap, det gifte samlivet og ei eventuell oppløysing av ekteskapet. Slike reglar har prega lovverket i mange kristne land.
  Både det Gamle og det Nye testamentet likner bandet mellom to ektefeller med bandet mellom Gud og dei som dyrkar han. I seinare kristen tradisjon er ekteskapet blitt opphøgd til noko heilag, gjerne livsvarig og i somme høve eit sakrament.

 4. Hei! Jeg fikk en del feil på nynorskteksten min og lurte på om dere kunne hjelpe meg med å oversette noen ord?
  Hva betyr
  Viser? (jeg skrev visar men fikk feil)
  Treffer?(jeg skrev treffar men fikk feil)
  Følger? (jeg skrev føljar men fikk feil)
  Frohold?
  De?
  dere? (jeg er usikker om det er dykk?)
  Et?
  Forberedt?
  Forskjellige?
  Selvstendig) (skrev sjølvstende, men fikk feil)

  Håper på hjelp innen i morgen, har nynorsk tentamen! :)
  Takk på forhånd!

 5. hva= kva
  Hvor= kor
  Hvordan=Korleis
  hvorfor=kvifor
  Hvem= kven

  noe/ noen er noko/ nokre/ nokon, det avhenger av hvilken sammenheng du skal bruke ordene i.

 6. Novella handler om en gutt som blir mobba på skolen, han blir mobba fordi han har på støvler og han kan jo ikke spille fotball i støvler. Mobberene steller seg i en tett ring rundt han og sparker ballen på han. Han blør og de skriker til han. Fortellerstemmen holder seg først litt utenfor ringen før han hopper inn og roper av sine lungers fulle kraft, og mener at offeret er en liten dritt. Da offeret ikke kjemper lenger så er det jo ikke noe morsomt lenger og ringen går i oppløsning.

  Jeg mener først å fremst at temaet er mobbing.

  Kan noen oversette til nynorsk?

  • tror det er å huske – ikke du må huske matte leksen men
   skal vi gå bort til de huskene og huske, huske :) er ikke helt sikker

Leave a reply